Sängar, Sängfabriken

Tänk På Detta Innan Sängköpet

Vad ska man tänka på vid köp av säng?

Att köpa en ny säng är en investering i din sömn och övergripande hälsa. Med en mängd alternativ tillgängliga på marknaden är det viktigt att fatta välgrundade beslut för att säkerställa att din säng uppfyller dina behov och preferenser. Här är några viktiga överväganden att ta hänsyn till när du står inför beslutet att köpa en ny säng:

Välj rätt sängtyp

Först och främst måste du bestämma vilken typ av säng som passar bäst för dig. Alternativen inkluderar kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar. Varje typ har sina egna unika egenskaper och fördelar. En kontinentalsäng kan till exempel erbjuda extra komfort, medan en ställbar säng ger möjlighet att anpassa liggläget efter personliga behov. Du kan använda följande resurser för att få hjälp att bestämma vilken sängtyp som passar dig:

Vilken sängmodell?

Nästa steg är att välja en specifik sängmodell som passar just dina behov. Varje modell har olika egenskaper när det gäller komfort, stöd och extra funktioner. Beroende på sängtyp har du oftast 2-3 olika sängmodeller i olika prisklasser att välja mellan. Vi har två tips när det gäller att välja rätt sängmodell för dig:

  1. Läs omdömen från andra kunder (produktrecensioner finns på respektive produktsida)
  2. Gör vårt sängtest

Bestäm sängstorlek

Storleken på din säng är avgörande för att säkerställa en god natts sömn. Om du delar säng med en partner bör du överväga en dubbelsäng (140 cm bredd och uppåt) för att ge tillräckligt med utrymme för er båda. Å andra sidan kan en enkelsäng (upp till 120 cm bredd) vara perfekt för mindre sovrum eller som en gästsäng.

Vilken hårdhet?

En annan viktig faktor är sängens hårdhet eller fasthet. Detta är mycket personligt och beror bland annat på din kroppsvikt, sovposition och personliga preferenser. Vissa föredrar en mjukare säng som formar sig efter kroppens konturer, medan andra föredrar en fastare yta för extra stöd. Vi har sammanställt flera olika resurser som kan hjälpa dig att välja rätt:

Färg och tyg

Även om detta kan verka vara det enklaste valet kan sängens färg och tyg påverka ditt sovrums estetik och därmed hur du trivs i ditt sovrum. Välj en färg som kompletterar övrig inredning och ett tyg som både är bekvämt och hållbart. Mörka färger av sammetstyg kan ge en känsla av lyx, medan möbeltyg i ljusa färger kan skapa en luftigare atmosfär.

Specialanpassade & skräddarsydda sängar

Att köpa en säng är en personlig upplevelse, och kanske är det så att du inte hittar exakt den säng som du tänkt dig som standardutförande? Om du vill ha din alldeles egna personliga touch på din säng så har vi möjlighet att hjälpa dig, både när det kommer till kombinationen av sängmodell, sänggavel och bäddmadrass, men även när det kommer till storlek, tyg och färg.

Relaterade Inlägg