Sängar, Sängfabriken

Vad är Viktigast vid Sängköp?

Vad tycker svenskarna är viktigast när det är dags att köpa säng?

Folket har talat, och resultaten från vårt senaste sängquiz ger oss en inblick i vad som verkligen betyder mest när det är dags att investera i en ny säng. Med över 1,000 deltagare avslöjar resultaten tydliga trender och preferenser. Häng med när vi utforskar vad som är viktigast för svenskarnas sängval!

1. Sängens komfort är avgörande: Inget överraskande här – komfort regerar överlägset som ”den viktigaste faktorn vid sängköp”, enligt 62,7% av respondenterna. Det är tydligt att svenskarna värdesätter den perfekta balansen mellan mjukhet och stöd för en god natts sömn. På en andraplats klockar pris in med 17,7% , och på en god tredjeplats med 13,4% av rösterna hamnar kvalitet. Lite överraskande hamnar övervägande kring både miljö och hållbarhet samt design på bara ca 1% vardera.

2. Hälsoproblem i fokus vid sängköp: Över hälften av deltagarna, 52,7%, upplever någon form av ryggproblem, vilket visar på vikten av att hitta en ergonomisk sänglösning. Resultaten avslöjar även att 41,3% lider av sömnproblem, vilket understryker kopplingen mellan sömnkvalitet och jakten på en ny säng.

3. Sängköp för allergiker: Ungefär en tiondel, 11,1%, är allergiska mot kvalster. Detta kan påverka sängvalet, då vissa sängmaterial och konstruktioner kan vara mer allergivänliga än andra. En viktig aspekt att tänka på för dig som kämpar med allergier.

4. Vad ska helst ingå i sängpaketet?: När det gäller vad svensken helst önskar att få på (säng)köpet visar resultaten att 42,8% önskar sig en snygg sänggavel tillsammans med sängen, medan 18,7% föredrar att få med sängkläder, kuddar och täcken. Detta belyser vikten av att jämföra innehållet i olika sängpaket vid sängvalet.

5. Kontinentalsängen dominerar: Kontinentalsängen är populärast, med 64% av deltagarna som är mest intresserade av denna sängtyp med extra madrasslager och hög komfort. Ramsängen (15%), ställbara sängen (14%) och natursängen (5%) följer efter, vilket ger en klar bild av de svenska sängpreferenserna.

6. Tygval och gaveltyp: När det gäller tygpreferenser sticker möbeltyg ut som favoriten bland 58,3% av deltagarna, medan 15% föredrar lite lyxigare sammetstyg. Knappgaveln tar ledningen som den snyggaste gavelstilen med 36%, följt av den handquiltade gaveln som föredras av 24,8%. Detaljerna är viktiga, och svenskarna föredrar en säng som inte bara känns bra men ser bra ut också.

7. Förvaring i sängen: Resultaten indikerar att majoriteten, 60,5%, inte anser förvaring i sängen vara viktig. Detta ger oss insikter om att förvaringsutrymme inte nödvändigtvis är en prioritet för svenska sängköpare.

Resultatet från vårt sängquiz ger en mer detaljerad inblick i svenskarnas sängpreferenser och vad de värdesätter mest när de söker den perfekta sängen. Oavsett om du prioriterar komfort, allergivänlighet eller sängtyp, är det tydligt att det finns en mångfald av faktorer att överväga när du väljer din drömsäng. Så nästa gång du ligger i sängen och funderar på en uppgradering, kom ihåg vad dina landsmän tycker är viktigast!

Tycker du fortfarande att det är svårt att bestämma dig för vilken säng som passar just dig bäst? Läs vår sänguide för mer tips och råd kring ditt sängköp!

Relaterade Inlägg