Kontinentalsängar

Vad är egentligen en kontinentalsäng?

Kontinentalsängen är en av de mest populära sängtyperna på marknaden idag. Den är uppskattad för sin komfort, eleganta utseende och höga kvalitet. Men vad är en kontinentalsäng egentligen och hur är den uppbyggd? I det här blogginlägget ska vi svara på denna fråga och ge dig all information du behöver för att kunna välja den perfekta sängen för dina behov.

Det här är hemligheten bakom kontinentalsängens konstruktion

En kontinentalsäng är en typ av säng som består av tre separata lager: en resårbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass. Denna sängtyp har blivit allt mer populär på senare år och är ett utmärkt val för den som söker en säng med både hög komfort och stil.

Lager 1 – Resårbotten för en stabil konstruktion

Resårbotten (även känt som ”ramsäng” eller ”bottenmadrass”) är den understa delen av sängen och utgör den mest stabila delen av konstruktionen. Den är tillverkad med en ram och kommer med eller utan fjädring, där ramen är det som ger stöd åt resten sängen. En vanlig variant av resårbotten är en s.k. boxmadrass som är en kraftig träram klädd med tyg och utrustad med en madrass inuti.

Lager 2 – Resårmadrass för extra avlastning och komfort

Resårmadrassen (kallas ibland också ”mellanmadrass” eller ”plymå”) är den mittersta delen av sängen och ligger mellan resårbotten och bäddmadrassen. (Det är genom att addera detta komfortlager som en s.k. ramsäng blir en kontinentalsäng). Resårmadrassen är oftast aningen tunnare än resårbotten men tjockare än bäddmadrassen, och är utformad för att ge extra stöd och avlastning för kroppen. Detta sker med en eller flera komfortzoner som ger olika delar stöd längst med madrassen för att du ska ligga så ergonomiskt som möjligt. Resårmadrassen kan tillverkas av skum, fjädrar eller andra material och kommer i olika fasthetsgrader beroende på användarens längd/vikt och preferens.

Lager 3 – Bäddmadrassen för ännu högre komfort och bekvämare känsla

Bäddmadrassen är det översta lagret som ger kontinentalsängen extra komfort och stöd, och bidrar samtidigt till att sängen känns mjuk och skön att ligga på. Den är ofta tillverkad av memory foam, latex, fiber eller andra skummaterial och finns i olika tjocklekar och utföranden.

För att summera så har kontinentalsängen flera fördelar gentemot andra sängtyper. Eftersom sängen har flera lager av madrasser ger det en högre grad av stöd och komfort jämfört med traditionella sängar. Den höga höjden gör det också lättare att komma in och ut ur sängen, vilket är särskilt uppskattat för äldre personer eller personer med ryggproblem. I kombination med att denna sängtyp kommer med en hög grad av stilpoäng så förstår man varför kontinentalsängen har blivit så pass populär som den är idag.