CONFIDENT GABRIELA SUTVARKYTA2 (1)

Kontinentalsäng

En kontinentalsäng är uppbyggd av fler lager resår och madrasser, vilket ger en extra följsam och lyxig känsla. Sängen består av en resårbotten med ram och resårfjädrar längst ner, en resårmadrass med ytterligare resårfjädrar i mitten och en bäddmadrass högst upp.

ROYAL CROWN SUTVARKYTAS copy (1)

Ställbara sängar

En ställbar säng kan vara uppbyggd antingen som en kontinentalsäng eller en ramsäng. Skillnaden är att sängen är utrustad med en eldriven motor som gör att sängen går att höja och sänka i huvud- och fotändan.

Premium-Ramsäng-beige (1)

Ramsäng

En ramsäng består av en resårbotten och en bäddmadrass. En ramsäng kan upplevas som lite stadigare än en kontinentalsäng. Den här typen av säng passar dig som vill ha en lite stabilare säng och fastare känsla, eller dig som väger lite mer.

Att välja rätt hårdhet

Det här behöver du tänka på när du väljer hårdhet på din säng

Mjuk

Hårdhet Mjuk passar personer som väger 50-60 kg. Dock är mjuk inget att rekommendera om man inte gillar riktigt mjuka sängar. Mjuk är mer för lättare personer som är stor i kroppen.

Medium

Hårdhet Medium passar generellt personer som väger
ca 50–85 kilo.

Det kan även passa om du:
väger mellan ca 70–100 kg och alltid sover på mage.

Fast

Hårdhet Fast passar generellt personer som väger
ca 85–115 kg.

Det kan även passa om du:
väger över 115 kg och alltid sover på rygg eller om du
väger ca 70–85 kg och alltid sover på mage.

Extra fast

Om du väger över 115 kg så rekommenderar vi dig i första hand att välja en fast eller extra fast ramsäng. Det eftersom ramsängar upplevs som stadigare än kontinentalsängar och även ger bättre stöd för din kropp. Om du ändå vill ha en kontinentalsäng så rekommenderar vi att du väljer en resår som är extra fast.

Medium / Fast

En kombination av medium och fast. Ni är två stycken som ska sova i sängen och båda behöver olika hårdheter. Denna kombination är att ena sidan är medium och den är fast.

Fast / Extra fast

En kombination av Fast och Extra fast. Ni är två stycken som ska sova i sängen och båda behöver olika hårdheter. Denna kombination är att ena sidan är Fast och den andra Extra fast.

Val av madrass

Kolla vår film om val av madrass

Känner du dig fortfarande osäker?

Lugn, vi erbjuder att utföra hårdhetsbyte på din säng gratis inom 60 dagar från att du mottagit din säng. Du behöver själv ombesörja och betala frakten till och från fabriken på 2500:-, efter 60 dagar tillkommer kostnad + fraktkostnad. (Kontakta support för prisförslag). Vid hårdhetsbyte återanvänder vi tygfodralet och mjukmaterialet i sängen.

Underhålla sängen

Ta hand om din säng med hjälp av de här enkla tips och råd, så kommer din säng att betjäna dig under en längre period.

För att få din säng att må bra och behålla formen så ska du underhålla din säng med att vända bäddmadrassen 1-2 gånger i månaden och mellanmadrassen var 3:e månad. Bäddmadrassen ska du vända från sida till sida och huvudände till benände. Mellanmadrassen vänds på samma vis som bäddmadrassen om det är samma hårdhet. Vid olika hårdheter ska du vända från huvudände till benände.

Bäddmadrass 1-2 gånger i månaden.
Mellanmadrassen var 3:e månad.

Få din säng att följa kroppen

Din kropp mår bäst med rätt hårdhet

Visste du att vi sover ungefär 1/3 av vårt liv och för att din kropp ska må bra och stöd på rätt ställen när du sover så ska man vara noga med vilken hårdhet man har på sin säng. Vilken säng som är bäst för just dig beror alltså på hur din kropp ser ut och vilken sovställning du föredrar.  Självklart spelar din vikt in detta val.

Med fasthet menar vi hur mjuk eller fast madrassen är.  En för mjuk säng gör att din kropp inte får det stöd den behöver. Din ryggrad och dina leder kommer belastas ojämnt och du får känningar som gör att du ändrar position ofta som leder till att din nattsöm störs.

Sover du i en för hård säng kommer du få tryck på axlar och höfter samtidigt som stödet för ländrygg och midja uteblir. Det gör att du sover oskönt och kommer röra på dig mer än vanligt och
I en för hård säng får du tryck på axlar och höfter samtidigt som stödet för ländrygg och midja uteblir. Resultatet blir att du stör sömnen när du behöver vända dig oftare och din rygg får inte samma stöd.

Har du en rätt säng dvs hårdhet så kommer din kropp få stöd och avlastning och din ryggrad får vila i en avlastande position.

Rätt längd på sängen
Något man inte tänker på är längden på sängen, normalt är våra sängar 200 cm långa. Men är du en lång person kanske du ska fundera på att ta en säng i 210 cm lång. Varför? -Jo man rekommenderar att man minst har 10cm till godo ovanför huvudet och 10 cm mellan fötterna och sängkanten. Är du längre så än 190 cm så rekommenderar vi 210 cm för att du ska kunna sträcka ut på dig ordentligt utan att fötterna sticker ut från sängen.

Om du vill köpa en dubbelsäng går det även bra att kombinera hårdheterna. Det kan vara bra att göra om två personer som ska sova i samma säng.

Pocketzoner

Ett pocketsystem som är indelat i olika zoner.

Våra sängar finns i olika zoner dvs att resårerna är indelade i olika zoner. Dessa zoner är anpassade efter kroppens anatomi och ger mer eller mindre stöd utmed madrassens längd. Det är inte nödvändigtvis att 7 pocketzoner är bäst utan det är vad din kropp är van vid. Har du en säng som anpassar sig efter din kropp så kommer du få en bra sömn och dessa zoner kan hjälpa dig att få bättre sömn men även att den formar sig bättre efter din kropp.

7 zoner
De flesta utav våra sängar har pocketresårer med 7 zoner: De gör att de formar sig bättre efter din kropp men också så ger zonerna mindre stöd i huvud/axlar och höftpartiet och ger samtidigt mer stöd vid midjan och svanken för att din rygg ska bli helt rak när du sover på sidan.

5 zoner
Här är det 2 färre zoner dvs man har slagit ihop både bålen och midjans zoner och även lårens och knänas zoner. 5 pocketzoner passar för dig med lite bredare midja och höft. Det kan naturligtvis passa andra också så man ska inte utesluta 5 zoner bara för det.

3 zoner
Här har vi slagit ihop flera zoner så att det bara finns 3 kvar. Dessa zoner indelas och anpassas efter din överkropp, höfter och ben.

Utan zoner
Har har vi helt enkelt inga zoner utan det består utav en enda stor zon. Detta gör att resårerna ger lika mycket motstånd över hela sängen, vilket en del föredrar att sova med. Även dessa sängar kan ge kroppen en god följsamhet.

Vi rekommenderar
Om du är osäker att du åker förbi våran butik i Valskog för att prova ut vilken säng som passar dig bäst: Du kan rpova de olika hårdheterna och du kan välja hur många zoner som passar dig bäst.