Kontinentalsängar, Sovrum

Vad är skillnaden mellan kontinentalsängar och vanliga sängar?

Har du någonsin varit på ett flott hotell eller bed & breakfast, lagt dig på sängen och tänkt ”wow, det här är mycket bekvämare än min vanliga säng hemma”? Det är för att den förmodligen är det! Det finns nämligen en stor skillnad mellan ”vanliga” sängar (läs: billigare ramsängar) och de kontinentalsängar som du ofta finner på hotell. Så vad är egentligen skillnaden?

Storleksskillnaden

Det första du kommer att märka när du jämför de två typerna av sängar är storleksskillnaden. Kontinentalsängar tenderar att vara större än vanliga sängar. Detta innebär mer utrymme för att dela sängen med din partner (eller med dina husdjur!), eller bara mer utrymme för dig själv att sprida ut dig och göra dig bekväm. Dessutom, om du är lång eller om du rör dig mycket när du sover, kommer en större säng att göra stor skillnad för sömnkvaliteten! Kontinentalsängar är också ofta högre än vanliga sängar, vilket ger ett lyxigare intryck.

Bekvämlighetsfaktorn

När det gäller komfort är kontinentalsängar i en egen liga. De tenderar att ha flera, och tjockare, madrasser med infividuella resår som ger bättre stöd för din rygg och nacke under hela natten. Dessutom levereras de ofta med extra kuddar och dynor som kan hjälpa till att stödja ditt huvud när du sover på sidan eller magen. Många kontinentalsängar tillverkas också av material av högre kvalitet som ger högre nivåer av komfort och stöd.

Stilen är också viktig!

Sist men inte minst tenderar kontinentalsängar att se mycket snyggare ut än vanliga sängar på grund av deras större storlek och lyxiga material som används i deras konstruktion. Detta gör dem till utmärkta samtalsämnen vid middagsbjudningar eller andra sociala sammankomster – särskilt om de är dekorerade med en flott sänggavel samt några fina kuddar eller filtar! Att ha en estetiskt tilltalande säng kan dessutom bidra till att skapa en känsla av lugn i sovrummet, vilket kan vara fördelaktigt för att få bättre kvalitetssömn varje natt.

Kontinentalsängar erbjuder flera fördelar jämfört med vanliga sängar, såsom ökad storlek, komfortnivå och till och med stilpoäng! De kan kosta mer i början, men kommer definitivt att betala sig i form av ökad komfort och kvalitet med tiden. Så nästa gång du handlar en ny säng, överväg att investera i en av dessa lyxiga kontinentalsängar – din kropp och din sömn kommer att tacka dig senare!