Övrigt, Sömn

Sweet dreams are made of these: En titt på de bästa låtarna om sömn

Om du letar efter ett sätt att driva in i drömlandet, varför inte göra det med lite musik? Det finns ju en hel uppsjö av låtar som tillägnats sömn och drömmar. Vi har sammanställt en lista över de bästa låtarna om sömn så att du kan hitta den perfekta melodin för att lätta dig in i din slummer.

”Dreams” av The Cranberries

Denna ikoniska 90-talshit släpptes 1992 och blev snabbt en av decenniets största hits. Låten handlar om en drömmare som vill fly från sin vardag och istället fullfölja sina drömmar. Den erbjuder ett upplyftande budskap som uppmuntrar lyssnarna att ”hålla fast och aldrig släppa taget” om sina drömmar. Den här optimistiska låten kommer garanterat att hjälpa dig att glida in i en fridfull sömn.

”Hush Little Baby” av Okänd

Denna klassiska barnvisa har lugnat små barn till söta drömmar i århundraden! Den mjuka vaggvisan berättar historien om en kärleksfull förälder som försöker trösta sitt barn och lovar att allt kommer att ordna sig i slutändan. Den lugnande melodin hjälper dig att glida in i drömlandet på nolltid!

”Bedtime Story” av Madonna

Madonna tar sitt signaturljud och applicerar det på denna populära godnattsaga. Låten handlar om två personer som berättar historier för varandra när de går till sängs och använder det som en ursäkt för att komma närmare varandra. Det är poplåt med en smittsam refräng – perfekt för att dansa runt i sovrummet innan man somnar!

Så om du letar efter musikaliskt ackompanjemang under din nästa snooze-session, varför inte välja en av dessa fantastiska låtar? Oavsett om du vill ha något uppåtsträvande eller lugnande finns det något för alla. Så ta dina hörlurar, blunda och låt dig glida in i drömlandet med någon av dessa klassiker!