Sängmöbler, Sovrum

3 Tips för Smart Förvaring i Sovrummet

Om du är som de flesta andra vill du förmodligen ha mer förvaringsutrymme i ditt sovrum. Men vad kan du göra om ditt rum redan är packat till bredden med möbler och prylar? Oroa dig inte – det finns många kreativa sätt att maximera det utrymme du har, så att ditt sovrum känns mindre rörigt och trångt. Läs vidare för några topptips om hur du får mer förvaringsutrymme i sovrummet.

1. Utnyttja sovrummets vertikala utrymme

Att jobba på höjden är ett utmärkt sätt att få ut mer av ett litet sovrum. Överväg att installera vägghyllor ovanför skrivbord eller byråer, eller varför inte sätta upp flytande hyllor för böcker och andra föremål. Du kan också lägga till hängande skenor med krokar för kläder och accessoarer. Om du känner dig extra kreativ, varför inte sätta upp några väggmonterade planteringslådor med hängande växter för att lägga till en touch av grönska när du ändå håller på?

2. Välj smarta sovrumsmöbler

När det gäller förvaringslösningar gäller det att tänka till utanför boxen. Välj först och främst möbler som passar dina behov – oavsett om det är en säng, en bokylla, garderob eller något annat så finns det ofta smarta lösningar med effektiv förvaring som inte gör avkall på designen. Du kan exempelvis hitta möbler med inbyggda förvaringsfack eller lådor, som sängkistor, eller sängbord med hyllor under. Det är också värt att investera i kvalitetsmöbler som håller längre; exempelvis är massivt trä mer robust än billigare alternativ som MDF- eller spånskivor, vilket gör att din förvaring bättre står emot tidens tand.

3. Använd dig av förvaring under sängen

Förvaring under sängen är ett av de enklaste sätten att få ut mer av utrymmet i ett litet sovrum – antingen så investerar du i rullbara lådor som kan placeras under sängen, eller så slår du på stort och skaffar en säng med inbygd smart förvaring. Oavsett lösning är utrymmet under sängen ett perfekt ställe att förvara skrymmande säsongsartiklar som vinterjackor eller filtar, utan att ta upp värdefull golvyta i rummet.

Att vara kreativ när det gäller att maximera sovrumsutrymmet handlar inte bara om att hitta nya platser att förvara saker på – det handlar också om att hitta nya sätt att använda befintliga möbler och tillbehör. Med lite uppfinningsrikedom kommer du att kunna få ut det mesta av varje centimeter av ditt rum! Oavsett om det handlar om att utnyttja vertikala utrymmen med vägghyllor, välja möbler med inbyggda förvaringsfack eller använda förvaringslösningar under sängen – du kommer snart att kunna skapa ett organiserat och skräpfritt sovrum som dessutom ser bra ut. Ge inte upp hoppet – det finns många sätt att skapa extra förvaring i små sovrum!

Relaterade Inlägg