Natursängar, Sömn

Sluta snarka! 6 tips för lugnare nätter

Hur snarkar man mindre?

Snarkning är ett vanligt problem som kan störa både din egen sömn, och kanske framför allt din partners. Men det finns flera saker du kan göra för att minska eller helt eliminera snarkning. I det här blogginlägget kommer vi att ge dig några enkla tips för att hjälpa dig att sluta snarka.

1. Ändra sovposition – snarka mindre

Att sova på rygg kan öka risken för snarkning, så försök att sova på sidan istället. Det finns även kuddar som är speciellt utformade för att hålla huvudet och nacken i en position som kan minska snarkning.

2. Alkohol och rökning ökar risken för snarkning

Alkohol och rökning kan orsaka eller förvärra snarkning, så undvik dessa vanor i största möjliga mån, vilket förutom generella positiva effekter på din hälsa också kommer hjälpa till med punkt 3 nedan.

3. Håll en sund vikt

Övervikt kan öka risken för snarkning. Därför är det viktigt att hålla en sund vikt genom att äta en balanserad kost och motionera regelbundet. Detta kan minska mängden fettvävnad runt halsen som annars kan begränsa luftflödet och orsaka snarkning.

4. Använd nässprej för att reducera nästäppa

Om snarkning beror på en täppt näsa kan användning av nässprej innan sänggåendet lindra problemet genom att minska ”trängseln” i näsan.

5. Testa en anti-snarkningsapparat

Det finns flera olika anti-snarkningsapparater tillgängliga på marknaden, såsom en anti-snarkskena eller en CPAP-mask, som kan hjälpa till att öppna luftvägarna och minska snarkning.

6. Underliggande sjukdomar kan orsaka snarkning

Om snarkning är ett kontinuerligt problem trots att du har försökt dessa tips, kan det vara en god idé att kolla upp om det finns några underliggande medicinska problem, såsom sömnapné eller allergier.

Sammanfattningsvis finns det flera saker man kan göra för att sluta snarka, från att hålla en sund vikt och ändra sovposition till att använda en anti-snarkningsapparat eller kolla upp eventuella medicinska problem. Att ta itu med snarkning kan förbättra din sömn och din hälsa, och minska eventuell irritation hos din partner, så det är viktigt att ta det på allvar och hitta lösningar som fungerar för dig.

Om du tror att det är allergi som orsakar dina snarkningar så kan du eventuellt minska dina besvär genom att byta till en natursäng. Natursängar är konstruerade med enbart naturliga material vilket skapar en sovmiljö som minskar förekomsten av både kvalster och allergiframkallande kemikalier.

Relaterade Inlägg